De Mazda Miata 93 LE

De meeste auto's uit onze collectie zijn te koop en worden actief geadverteerd op verschillende kanalen. Sommige auto's gaan met pijn in ons hart naar een nieuwe eigenaar (stiekem hadden we de auto wel willen houden). Maar twee auto's zullen nooit te koop komen. Een van deze auto's stel ik met plezier aan u voor. 

In 2017 kreeg ik de kans om een zeer zeldzame in Canada geleverde Mazda Miata te kunnen kopen. Een zogenaamde "Black en Red" uitvoering. Een van de 1500 geleverde Miata 93 LE's (uit 1993). Een exemplaar uit een bijzondere serie die allen werden uitgevoerd met een zwarte lak in combinatie met een rood lederen interieur. Naast de bijzondere kleurencombinatie is deze uitvoering origineel voorzien van BBS velgen, Bilstein schokbrekers, Cruise control, Speciale MSSS radio met luidsprekers en bas in de stoelen verwerkt enzovoort. Een unieke uitvoering waar er in Europa na schatting rond de vijftig examplaren van rond rijden. 

Een auto waar ik zuinig op ben maar ook heel graag mee op pad ga. Met 270.000 kilometer op de klok ben ik in 2019 naar Zwitserland en in 2020 naar Oostenrijk gereden. 
Een geweldige auto waar ik tijdens elke rit een grote glimlach van krijg. 

 

 

 

De unieke vondst

Ewald en ik (Rens Jan) zijn natuurlijk autogek in hart en nieren en helemaal als we het hebben over een Mazda MX5. Daarom konden wij onze ogen ook niet geloven toen we deze blauwe origineel Nederlandse MX5 uit 1991 met 27.950 echte kilometers op de teller tegen kwamen. En dan ook nog van de eerste Nederlandse eigenaar. 
Deze man had in 1990 de staatsloterij gewonnen en besloot zijn toenmalige Alfa Romeo Spider in te ruilen voor een splinternieuwe Mazda MX5. Zelfs de offerte zit nog bij de documentatie van deze auto. 

Binnenkort komt deze unieke vondst te koop. Ik durf u wel te garanderen dat er geen tweede van deze auto bestaat.